TWEEDE JAAR A-STROOM

Welkom in het tweede jaar A-Stroom: ontdek en verdiep je kennis

In het tweede jaar van de A-stroom bouwen we verder op de brede basis die je in het eerste jaar hebt gelegd. Met een combinatie van een uitgebreide basisvorming, FLEX-werking en boeiende opties, bieden we jou de kans om je talenten verder te ontwikkelen en je interesses te verkennen. Zo kun je een bewuste keuze maken voor het derde jaar.

 

Basisvorming en FLEX-Werking

Net zoals in het eerste jaar krijg je in het tweede jaar een stevige basisvorming, met een brede waaier aan vakken die je helpen je te oriënteren. Daarnaast blijven we werken met onze FLEX-werking, waarin je zelfstandig opdrachten maakt en de ruimte krijgt om in je eigen tempo te leren. Heb je extra uitleg nodig? De leerkrachten staan klaar om je te ondersteunen.

 

Kies jouw richting: jouw talent, jouw keuze

Om je voor te bereiden op het derde jaar, kun je in het tweede jaar kiezen uit verschillende opties. Zo kun je je verdiepen in de thema’s die jij het meest interessant vindt:

 

Optie Latijn

Ben je gefascineerd door de klassieke wereld en wil je meer leren over de Latijnse taal en cultuur? In deze optie ontdek je niet alleen de taal, maar ook hoe de Romeinse wereld vandaag nog steeds invloed heeft op onze samenleving.

 

Optie Moderne Talen en Wetenschappen

Vond je de module STEM uit het eerste jaar geweldig? Dan is MTW echt iets voor jou! In het onderdeel talen ontleed je literatuur en taalstructuren. In het onderdeel wetenschappen werk je als een echte wetenschapper en voer je experimenten uit om de wereld beter te begrijpen.

 

Optie Maatschappij en Welzijn 

Ben je geïnteresseerd in mensen en hoe ze met elkaar omgaan? In deze optie leer je over menselijke relaties en wat het betekent om een gezonde levensstijl te hebben. Dit is de perfecte keuze voor leerlingen die graag bezig zijn met en voor mensen.

 

Optie Economie en Organisatie

Wil je meer weten over economie en hoe onze samenleving werkt? In deze optie onderzoek je economische thema’s en de actualiteit. Je leert kritisch nadenken over keuzes van consumenten, bedrijven en de overheid en ontdekt hoe economie onze wereld vormgeeft.